Skip to Content

Renofix 360 – СТРУКТУРАЛЕН ПОКРИВЕН МАЛТЕР (АБРИБ) ЗА ВНАТРЕШНИ ЅИДНИ ПОВРШИНИ

Структурален покривен бел малтер (абриб), за внатрешни ѕидови и тавански површини, претходно обработени со цемент-вар, гипс-вар и др. Употреба: Renofix 360 се става во 8 литри чиста вода и се меша со миксер; 10 мин пред употреба се промешува уште еднаш. Со отстојување на малтерот (до 2 часа), се нанесува со глетарица и со пердашка се доведува до саканата структура. Да не се работи под температура од +5°С.

Технички лист

RENOFIX-360

READ MORE

Renofix 370 – МИНЕРАЛЕН СТРУКТУРАЛЕН МАЛТЕР (АБРИБ) ЗА ЅИДОВИ

Минерален и структурален материјал со крем боја за удобно и здраво домување за надворешни и внатрешни површини. Renofix 370 се состои од варовник, хидратизирана вар, бел цемент и врзивни компоненти за добра врзивност на површините. Renofix 370 се меша со 7-8 литри вода; пред употреба се промешува уште еднаш. Да не се работи под температура од +5°С.

Технички лист

RENOFIX-370

READ MORE

Renofix 700 – МИНЕРАЛЕН СТРУКТУРАЛЕН МАЛТЕР (АБРИБ) ЗА ЅИДОВИ

Минерален градежен материјал за удобно и здраво домување. Renofix 700 е современ градежен материјал со високи квалитети. Минерално структурна покривна фасада за надвор и внатре. Состав: хидратизирана вар, бел цемент и мермерен бел песок. Renofix 700 се меша со 7-8 литри чиста вода. Материјалот треба да биде без грутки. После времетраење од 10 мин. материјалот уште еднаш се промешува. Да се чува на суво. Трајност: 6 месеци. Да се придржува до техничкото упатство. Да не се работи под температура од +5°С.
Технички лист
RENOFIX-700

READ MORE

Renofix 740 – СТРУКТУРАЛЕН АБРИБ ПОКРИВАЧ ЗА НАДВОР И ВНАТРЕ

Renofix 740 е современ градежен минерален материјал со високи квалитети за удобно и здраво домување. Минерално структурна покривна фасада за надвор и внатре. Состав: хидратизирана вар, бел цемент и мермерен бел песок. Renofix 740 се меша со 7-8 литри чиста вода. Материјалот треба да биде без грутки. После времетраење од 10 мин. материјалот уште еднаш се промешува. Ваквите малтери во боја додатно треба да се премачкаат со Renosil бои. Да се чува на суво. Трајност: 6 месеци. Да не се работи под температура од +5°С. Придржувајте се до техничкото упатство.
Технички лист
RENOFIX-740

READ MORE